Pałki miodowo-musztardowe

  • wyświetlono: 3065 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Soczyste i słodkawe pałki z kurczaka z musztardą i ulubiona surówką znajda uznanie w każdego smakosza.

Kloruś
  • 90min

Składniki

8 pałek z kurczaka
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki musztardy
ząbek czosnku
tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pałki miodowo-musztardowe

  • 1. Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód i musztardę łączymy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem i tymiankiem. Powstała marynata polewamy pałki i dokładnie w niej obtaczamy. Pozostawiamy na minimum 2h, a najlepiej na noc. Zamarynowanego kurczaka podlewamy ¾ szklanki wody i pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadKurczakmusztardadróbmiódkolacjaobiadnózki kurczakaPałki z kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Golonka musztardowo-miodowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Golonka musztardowo-miodowa

Danie, które z pewnością zadowoli...

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Dodane przez: Di bloguje

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej...

Pałeczki kurczaka miodowo-musztardowe

Dodane przez: beniawojt

Pałeczki kurczaka miodowo-musztardowe

Połączenie miodu i musztardy jest...

kurczak miodowo-musztardowy

Dodane przez: klementynka

kurczak miodowo-musztardowy

Mięso zawsze marynuję dzień wcześniej...

Miodowo-musztardowe żeberka

Dodane przez: Bilcia

Miodowo-musztardowe żeberka

Pyszne, soczyste żeberka marynowane...

Skrzydełka miodowo-musztardowe

Dodane przez: Joanna Kryla

Skrzydełka miodowo-musztardowe

Łatwe w przygotowaniu (właściwie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE