Pałki miodowo-musztardowe

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Soczyste i słodkawe pałki z kurczaka z musztardą i ulubiona surówką znajda uznanie w każdego smakosza.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
    3 łyżki płynnego miodu
    3 łyżki musztardy
    ząbek czosnku
    tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód i musztardę łączymy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem i tymiankiem. Powstała marynata polewamy pałki i dokładnie w niej obtaczamy. Pozostawiamy na minimum 2h, a najlepiej na noc. Zamarynowanego kurczaka podlewamy ¾ szklanki wody i pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Miód Musztarda Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować