Grillowane pałki miodowo-musztardowe

4.5 (164 ocen)

  • 35 min

Mięso przygotowane w marynacie miodowo-musztardowej smakuje wybornie. Latem taki szybki obiad u mnie w domu to podstawa. Smakuje całej rodzinie.

  • 35 min

Składniki:

  • pałki z kurczaka 4-5 sztuk (około 500g),
    1/4 szklanki płynnego miodu,
    2 łyżki musztardy francuskiej,
    2 łyżki musztardy Dijon,
    2 łyżki octu winnego,
    1 łyżka oleju,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane pałki miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki miodowo-musztardowe 1. Do miseczki wlewamy miód, dodajemy musztardy, ocet i olej, dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Grillowane pałki miodowo-musztardowe 2. Z mięsa usuwamy skórę i polewamy je przygotowaną marynatą. Najlepiej użyć takiego naczynia, żeby marynata zakryła mięso. Miskę zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę (najlepiej na kilka godzin).
  • Grillowane pałki miodowo-musztardowe 3. Pałki grillujemy na patelni grillowej na wolnym ogniu około 25-30 minut często podlewając marynatą. Podajemy z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować