Murzynek z musem z owoców z kompotu wigilijnego

4.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczny ,puszysty a zarazem wilgotny i pachnący owocami z kompotu wigilijnego murzynek, polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    1 łyżeczka sody
    2 łyżki kakao
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    1 szklanka oleju
    1 słoiczek musu z owoców z kompotu wigilijnego 250 ml( przepis na mus znajduje się na moim profilu)

    Polewa
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    2 łyżki śmietany

    Dodatkowo
    Wiórki kokosowe do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasto kakaowe

Murzynek z musem z owoców z kompotu wigilijnego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej, mleko oraz mus z owoców z kompotu wigilijnego. Następnie dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Blachę o wymiarach 20 x 30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
    Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
    Do rondelka włóż czekoladę i śmietanę, podgrzewaj do rozpuszczenia.
    Polej wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować