Mulatek

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis przekształcony przeze mnie ,jest smaczny prosty i polecam każdemu

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Ciasto Właściwe: 1 sztuka
    - cukier waniliowy (duży): 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mąka tortowa: 2.5 szklanki
    - zmiksowana konfitura brzoskwiniowa: 250 gramów
    - cukier kryształ: 1.5 szklanki
    - jajka duże: 4 sztuki
    - mleko letnie: 250 mililitrów
    - olej roślinny: 125 mililitrów
    - kakao ciemne: 4 łyżki
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - masa: 1 sztuka
    - duży krem karpatka: 2 sztuki
    - mleko: 500 mililitrów
    - margaryna: 500 gramów
    - orzechy włoskie posiekane: 5 dekagramów
    - czekolada gorzka do dekoracji/kostka: 5 sztuk
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mulatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy i wylewamy na duża blaszkę wyłożoną folia aluminiową.
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175* C przez 1 i 10 minut.
  • 2. Po wystudzeniu przekrawamy na pół w poprzek.Krem karpatkowy robimy wg przepisu na opakowaniu .
    Przekładamy placka i przykrywamy drugim blatem .
    Polewamy gotowa polewą lub swoja każdemu znana czekoladowa .
  • 3. Posypujemy pokruszonymi orzechami i starta na tarce o grubych oczkach czekoladą.
    Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować