Muffiny czekoladowe w wersji zimowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.muffiny:
Składniki suche: mąkę,cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy w misce.W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka, mleko i olej, a następnie wlewamy do składników suchych i mieszamy.
Na końcu dodajemy skórkę kandyzowaną oraz posiekaną czekoladę.
Masą wypełniamy do połowy papilotki włożone do formy na muffiny i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
krem:
Śmietanę podgrzewamy uważając aby się nie zagotowała. Do śmietany wrzucamy posiekaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Całość studzimy i odstawiamy do lodówki na noc. Schłodzoną masę czekoladową łączymy mikserem z serkiem mascarpone. Masę można podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać odrobinę niebieskiego barwnika.
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią ostudzone muffiny.
Dekorujemy według uznania, u mnie to wersja zimowa
Komentarze