Muffiny czekoladowe w wersji zimowej

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

bardzo czekoladowe i aromatyczne

  • 12 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    (16 szt)
    muffiny:
    3 jajka
    1/2 szkl mleka
    1/3 szkl oleju
    1,5 szkl mąki
    3/4 szkl cukru
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    100 g gorzkiej czekolady
    3 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej
    krem:
    120 g białej czekolady
    200 ml śmietany kremówki
    200 g serka mascarpone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Krem

Muffiny czekoladowe w wersji zimowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. muffiny:
    Składniki suche: mąkę,cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy w misce.W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka, mleko i olej, a następnie wlewamy do składników suchych i mieszamy.
    Na końcu dodajemy skórkę kandyzowaną oraz posiekaną czekoladę.
    Masą wypełniamy do połowy papilotki włożone do formy na muffiny i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
    krem:
    Śmietanę podgrzewamy uważając aby się nie zagotowała. Do śmietany wrzucamy posiekaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Całość studzimy i odstawiamy do lodówki na noc. Schłodzoną masę czekoladową łączymy mikserem z serkiem mascarpone. Masę można podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać odrobinę niebieskiego barwnika.
    Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią ostudzone muffiny.
    Dekorujemy według uznania, u mnie to wersja zimowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować