Muffinki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnie smażymy do momentu aż zacznie puszczać sok.
Wsypujemy cukier, mieszamy do pokrycia każdego kawałka rabarbaru.
2.Budyń przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, do gotowego dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia.
3.Margarynę/masło rozpuszczamy, odstawiamy do wystudzenia.
Mąkę mieszamy z cukrem,oraz proszkiem do pieczenia.
Wbijamy jajka, wlewamy mleko.
Ucieramy do powstania gładkiej masy.
4.Do foremek wyłożonych papilotkami wkładamy łyżkę cista, budyniu oraz ponownie łyżkę ciasta.
5.Na wierzch kładzie po łyżce rabarbaru.
6.Pieczemy ok.25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Komentarze