Szybkie i przepyszne muffinki czekoladowe z budyniem waniliowym

4.48 (188 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wolne pół godzinki warto na słodko spożytkować.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa: - 2 szkl. mąki,
    - 1 szkl. mleka,
    - 0,5 szkl. oleju,
    - 1 jajko,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 0,5 szkl. cukru,
    - 2 łyżki kakao.
    Budyń waniliowy: - 1 op. , 350 ml mlek, 1,5 łyżki cukru.
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Szybkie i przepyszne muffinki czekoladowe z budyniem waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Ugotować budyń waniliowy w 350 ml mleka z cukrem. Mąkę, proszek do pieczenia, mleko, cukier, olej, kakao, jajko wymieszać mikserem do uzyskania gładkiej masy.
  • Przygotowanie c.d. 2. Do przygotowanej formy z papilotkami nakładać kolejno: łyżka masy, łyżeczka budyniu i ponownie łyżka masy. ( ok. 3/4 foremki).
  • Pieczenie 3. Piec 20 min w 180 'C. Smacznego.

Porady

Warto budyń przygotować wcześniej i ostudzić. Polecam dodatkowo przystroić je polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń waniliowy Cukier Kakao Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować