muffinki porzeczkowo-jabłkowe w otrebach z bakaliami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Smaczne, szybkie, rozplywajace sie w ustach dzieki jabłkom z nuta orientalnych prazonych płatków migdałowych i posmakiem kwasnych porzeczek w połaczeniu z bakaliami....................

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - margaryna w kostce: 1 sztuka
    - otręby pszenne: 0.67 szklanki
    - miód naturalny płynny gryczany: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy (16g): 1 opakowanie
    - mąka pszenna 650: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - jajko surowe: 1 sztuka
    - jabłka średnie słodkie: 4 sztuki
    - bakalie rózne:orzechy, slonecznik, zurawina, pestki dyni: 0.75 szklanki
    - porzeczki czerwone: 0.5 szklanki
    - płatki migdałowe: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Pesto

Muffinki porzeczkowo-jabłkowe w otrebach z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i scieramy na tarce na srednich oczkach.

    Płatki migdalowe prazymy chwilke na suchej patelni.

    Porzeczki myjemy i osuszamy.

  • gggg 2. Margarynę ucieramy z miodem, cukrem waniliowym i jajkiem.

    Mąkę przesiewamy i mieszamy z otrebami oraz proszkiem do pieczenia i sodą.

    Do masy margarynowej dodajemy suche skladniki oraz starte jabłka i bakalie. Delikatnie mieszamy wszystko razem.

  • hhhh 3. Ukladamy w foremce muffinkowej w papilotkach po troche masy (tak 3/4 wysokosci) i posypujemy czerwonymi porzeczkami.
  • jjj 4. Pieczemy w dwoch foremkach muffinowych w papilotkach 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

  • kkk 5. Po wystudzeniu posypujemy uprazonymi platkami migdałowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować