Ananas w cieście francuskim z migdałami i borówką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie ciastka i niesłodkie. Słodycz jedynie z ananasa z puszki. Polecam.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie

    puszka ananasa w plastrach

    kilka sztuk borówek

    małe opakowanie płatków migdałowych

Ananas w cieście francuskim z migdałami i borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i kroimy na 18 kwadratów.
  • wrer 2. Osuszamy na ręczniku papierowym plastry ananasa z puszki. Układamy jeden plaster na jednym kwadracie z ciasta.
  • gsfgs 3. Zaginamy cztery rogi ciasta do środka.
  • fhfh 4. W środek każdego ciatka wkłądamy borówkę. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 C przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy