Muffinki mocno jagodowe.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne połączenia smaków. Babeczki wyszły puszyste i mięciutkie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 250 gramów
    - sodka: 2 łyżeczki
    - cukier wanilowy: 3 łyżeczki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - jogurt naturalny: 150 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 0.75 szklanki
    - jagody ze słoika wraz z sokiem: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki mocno jagodowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajko, dodajemy olej, jogurt, cukier waniliowy i cukier zwykły i mieszamy. Następnie wsypujemy suche składniki oraz wlewamy sok z jagód i jagody.Wszystko łączymy.
  • 2. Do 12 papilotek nalewamy ciasta i pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut.
  • 3. Podajemy posypane cukrem pudrem chyba, że uznacie je za wystarczająco słodkie :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować