Tureckie placuszki z cukinii, to smaczna przekąska lub kolacja, dla dzieciaków i dorosłych, dla łakomczuchów i wegeterian... Po prostu dla każdego kto lubi cukinię.
1.Cukinię, marchewkę należy zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać.
2.Do miski włożyć warzywa, wsypać mąkę, dodać koperek, sól, jajka, oraz ser feta drobno pokruszony.
3.Wszystko dobrze wymieszać na gładką masę. Łyżką nabierać porcję i smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( na złoty kolor z obu stron). Usmażone placuszki położyć na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
4.Podawać ciepłe, same, lub z sosem jogurtowym ( lub jogurtowo majonezowym) z dodatkiem kopru, czosnku, bądź szczypiorku, ogórka, wedle smaku).
Komentarze