Uwielbiam te roladki. Robię je bardzo często i zawsze znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Takie roladki z cukinii są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, mogą one również być dodatkiem do dań z grilla lub przystawką.
Roladki z cukinii z nadzieniem serowo-orzechowym (idealne na imprezę) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinii umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry (najlepiej nożem z ząbkami). Plasterki cukinii posolić i odstawić na kilka minut. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, ułożyć na patelni grillowej, spryskać oliwą i zarumienić z obu stron. Wystudzić.
Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać drobno posiekane orzechy, śmietanę, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, koperek, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone plasterki cukinii posmarować pastą serowo-orzechową i zawinąć w roladki. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego
Komentarze