Morszczuk w sosie śmietanowo-serowym z brokułem i koperkiem

4.49 (202 ocen)

Tak przygotowana ryba jest soczysta ,delikatna i bardzo aromatyczna.Polecam spróbować.:)

Składniki:

  • Morszczuk w sosie śmietanowo-serowym z brokułem i koperkiem
    Składniki:
    2 filety z Morszczuka ( każdy po ok.100g.)
    200ml śmietanki 30 %
    100g.serka topionego kremowego (jeden bloczek)
    5 różyczek brokuła
    1/2 pęczka posiekanego koperku
    2 łyżki tartego cheddara(ew.innego wyrazistego w smaku sera żółtego)
    sól,pieprz,przyprawa do ryb
    szczypta chili
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Morszczuk w sosie śmietanowo-serowym z brokułem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety 1. Morszczuka umyć,osuszyć( jeśli mamy mrożone płaty uprzednio rozmrozić w mleku).
    Pokroić na mniejsze kawałki,natrzeć przyprawami,ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

  • przed pieczeniem 2. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki,sparzyć wrzątkiem,ułożyć na rybie.
    W garnku na wolniutkim ogniu roztopić serek topiony ,przelać do śmietany ,dodać posiekany koperek oraz chili.całość dokładnie wymieszać.
    Sosem polać rybę,wierzch posypać tarty serem.
  • po upieczeniu 3. Całość piec 30 min w 180st. pod przykryciem.
    Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z młodymi ziemniaczkami z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować