Makaron z łososiem wędzonym w sosie śmietanowo serowym

3.5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie dla lubiących makaron. Na pewno im posmakuje. Ja nie jestem makaronowa, ale mąż odwrotnie, więc sądzę, że będzie zadowolony.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makarony dowolnego
    200 g groszku zielonego mrożonego
    250 g śmietanki 30%
    2 serki topione naturalne
    200 g łososia wędzonego na gorąco
    garstka posiekanego koperku
    2 przeciśnięte ząbki czosnku
    sól, pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos śmietanowy

Makaron z łososiem wędzonym w sosie śmietanowo serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju, śmietanę zagrzać w rondlu lub głębszej patelni, dodać serki topione, czosnek i przyprawy, nie dopuścić do wrzenia bo sos może się zwarzyć.
    Łososia (u mnie były brzuszki) podzielić na kawałki i wrzucić do sosu, po czym makaron, delikatnie wymieszać. Na talerzu obficie posypać koperkiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować