Tak przygotowana kapustka - taka na bogato , doskonale sprawdzi się jako danie jednogarnkowe dla rodziny czy znajomych . Szybko swym aromatem zwabi domowników do jej skosztowania:) Wykonanie jej nie zajmuje zbyt wiele czasu .
50 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
1 spora główka młodej kapusty
500 g. przecieru pomidorowego
500 g. surowego schabu wieprzowego
200 g. boczku wędzonego parzonego
300 g. mrożonych grzybów leśnych
100 g. masła
1 duża cebula
4 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu-u mnie drobiowy
2 listki laurowe
po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu
2 szczypty przyprawy Harissa
2 szczypty majeranku
2 szczypty suszonej bazylii
2 łyżki siekanego koperku
1 łyżka przyprawy do mięs
sól i pieprz do smaku
Komentarze