MŁODA KAPUSTKA Z BOCZKIEM NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH

2 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Teraz młoda kapusta smakuje najlepiej. Musiała więc zagościć na mim stole, tym razem w towarzystwie wędzonek

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pasek wędzonych żeberek
    20 dag wędzonego boczku
    pętko cienkiej kiełbasy
    1 główka kapusty młodej
    2 marchewki
    pęczek koperku
    1 cebulka
    sól, pieprz
    2 liście laurowe
    4 ziela ang
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapustka z boczkiem na wędzonych żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy ok 3 litry wody, wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki żeberka, dodajemy pokrojoną marchewkę,w rzucamy przyprawy. Gotujemy ok 20 minut.
    W tym czasie boczek oraz kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy, dodajemy posiekaną cebule, szklimy.
    Kapustę szatkujemy, dodajemy do garnka z wywarem i żeberkami, dokładamy przesmażony boczek z kiełbaską. Dodajemy również posiekany koperek. Gotujemy wszystko razem jeszcze ok 30-40 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Podajemy z całymi ziemniaczkami i kawałkami żeberek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kiełbasa Młoda kapusta Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować