Młoda kapustka z białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kiedy na straganach pojawia się młoda kapustka aż żal jej nie kupić i wyczarować z niej pyszne danie, doskonale łączy się z mięsem, bez trudu wyczarujemy z niej aromatyczne danie jednogarnkowe które zniknie w mig!

  • 45 min

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    1/2 kg schabu
    4 białe kiełbaski
    2 cebule
    1 duży pęczek świeżego koperku
    4 łyżki oleju
    2 ząbki czosnku
    2,5 szklanki rosołu lub bulionu
    1 łyżka przyprawy do gołąbków
    1 łyżeczka jarzynki
    pieprz świeżo mielony do smaku
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    2 łyżki mąki do zawiesiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Młoda kapustka z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, pokroić w kostkę razem z obraną cebulą.Przełożyć do rondla.Oprószyć przyprawą do gołąbków wlać olej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, i dusić do miękkości schabu pod przykryciem.
  • 2. Kapustę oczyścić wyciąć głąbia, grubo poszatkować nożem.Gdy mięso będzie już miękkie wrzucamy kapustę oraz pokrojoną w plastry białą kiełbasę dodajemy koncentrat pomidorowy, zalewamy rosołem, dodajemy koperek, doprawiamy jarzynką lub solą do smaku, dusimy całość jeszcze około 10 minut, po czym danie zagęszczamy zawiesiną z mąki, zagotowujemy, podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować