Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą

4.5 (192 ocen)

Bardzo smaczna i lekka kapustka młoda. Z koperkiem i śmietanką. Mężowi bardzo smakowała wersja z białą kiełbasą :)

Składniki:


  • 2 łyżki masła
    1 mała młoda kapusta
    3 białe kiełbaski
    0,5 dużego pęczka koperku
    50 g śmietany 30%
    Sól i pieprz biały do smaku
    Szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Białe kiełbaski ugotować, przestudzić i obrać ze skóry, pokroić w kostkę.

    Kapustę oczyścić, poszatkować. W rondlu roztopić masło, wrzucić kapustę i przesmażyć.
    Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 3 minuty.

    Następnie do kapusty dodać śmietankę, koperek, dodać odrobinę gałki, soli i pieprzu i wymieszać. Dusić do miękkości (zaledwie kilka minut wystarczy).

    Na koniec dodać pokrojoną kiełbasę i wymieszać. Doprawić do smaku jeśli trzeba.

    Podawać z domowym pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Kapusta Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować