Młoda kapustka z białą kiełbasą i koperkiem

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Uwielbiamy młodą kapustkę całą rodziną pod jakąkolwiek postacią, tym razem zrobiłam z białą kiełbasą i mnóstwem młodej cebuli smażonej na smalcu, dodatek koperku to podstawa.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • główka kapusty
    4 białe kiełbasy surowe
    5 większych młodych białych cebul
    3 ząbki czosnku
    pęczek koperku
    smalec do smażenia
    sól, pieprz mielony
    przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Młoda kapustka z białą kiełbasą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka i zeszklić na smalcu, pod koniec dodając przeciśnięty czosnek.
    Kapustę zalać 1/4 szklanką wody i wstawić do gotowania, dodać cebulę z czosnkiem i przyprawę z suszonymi pomidorami.
    Kiełbasę pokroić w 2 cm krążki i również przysmażyć, dodać do kapusty.
    Posolić, dodać pieprz, przed końcem wsypać posiekany koperek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować