Uwielbiamy młodą kapustkę całą rodziną pod jakąkolwiek postacią, tym razem zrobiłam z białą kiełbasą i mnóstwem młodej cebuli smażonej na smalcu, dodatek koperku to podstawa.
20 min
Dla 6 osób
Składniki:
główka kapusty
4 białe kiełbasy surowe
5 większych młodych białych cebul
3 ząbki czosnku
pęczek koperku
smalec do smażenia
sól, pieprz mielony
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Młoda kapustka z białą kiełbasą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka i zeszklić na smalcu, pod koniec dodając przeciśnięty czosnek.
Kapustę zalać 1/4 szklanką wody i wstawić do gotowania, dodać cebulę z czosnkiem i przyprawę z suszonymi pomidorami.
Kiełbasę pokroić w 2 cm krążki i również przysmażyć, dodać do kapusty.
Posolić, dodać pieprz, przed końcem wsypać posiekany koperek
Komentarze