Mintaj w occie

4.98 (173 ocen)

Moja rodzina za nimi przepada, można zrobić w taki sposób każdy inny rodzaj ulubionej ryby.

Składniki:

  • Filety mrożone mintaj
    tłuszcz do smażenia
    sól

    Panierka:
    - mąka
    - jajko
    - bułka tarta

    Zalewa:
    4 szkl wody
    3/4 szkl octu
    6 łyżeczek soli
    5 łyżeczek cukru
    1 łyżeczka magii
    4 ziela angielskie
    1-2 listki laurowe
Wystaw ocenę:

4.98 (173 ocen)

Mintaj w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety mintaja odmrozić, pokroić 1. Filety mintaja rozmrozić. Pokroić na kawałki ok 5cm. Posolić.
  • Opanierowane filety mintaja 2. Każdy kawałek opanierować w mące, jajku i tartej bułce.
  • Usmażone filety 3. Filety usmażyć.
  • 4. Sporządzić zalewę z podanych składników - zagotować.
  • Ułożone filety w garnku glinianym 5. Usmażone filety układać najlepiej w glinianym garnku, jeden obok drugiego, zalać zimną zalewą.

Porady

Można wykorzystać każdy inny rodzaj ryby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ocet Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Ci to danie, spróbuj też innych naszych przepisów z mintajem. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować