mintaj pieczony ze szpinakiem i fetą

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Zdrowe, lekkie danie z piekarnika. Idealne na obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety z mintaja
    300 g szpinaku
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka masła
    2 plasterki sera feta
    sól
    pieprz
    pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Mintaj pieczony ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek, sól i pieprz a na końcu śmietanę. Wyłożyć na rybę. Fetę pokroić w kosteczki i ułożyć na wierzchu szpinaku. Piec w 200*C około 20 minut. Podawać z ziemniakami i surówką lub pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Mintaj Ryby Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować