Łosoś pieczony ze szpinakiem

4.49 (191 ocen)

  • 60 min

Pyszna ryba nadziana szpinakiem

  • 60 min

Składniki:

  • 800g filetu z łososia (grubsza część - polędwica)
    1 łyżka soku z cytryny do skropienia
    sól,pieprz biały do posypania
    450 g mrożonego szpinaku w liściach
    1 łyżka masła do przysmażenia szpinaku
    80 g tartego sera żółtego
    100 g pokrojonej w kostkę serka feta
    1 łyżka masła w wiórkach do obłożenia łososia
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ser

Łosoś pieczony ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mw5yxc 1. Sprawionego łososia skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać pieprzem, wstawić do lodówki na ok. godzinę.
    Szpinak pokroić, przysmażyć na gorącym maśle, nie solić bo feta jest dość słona, można dosmaczyć 1 łyżeczką maggi.
    Przestudzony szpinak połączyć z fetą i tartym żółtym serem.
    W łososiu naciąć kieszeń, nadziać szpinakiem, obłożyć wiórkami masła i wstawić do gorącego piekarnika.
    Piec ok. 30 - 40 minut w temp.180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Łosoś Ryby Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.55 (273 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

To może cię zainteresować