Mintaj pieczony ze szparagami w sosie koperkowo-śmietankowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepyszne i takie proste danie w kremowym, śmietankowo-koperkowym sosie. Ryba po upieczeniu jest delikatna i wprost rozpływa się w ustach. Szparagi pozostają lekko chrupiące i doskonale smakują w takim połączeniu. Danie przygotowuje się bardzo szybko i jestem pewna, że każdemu posmakuje.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże filety mintaja

    pęczek szparagów

    1 szkl mąki

    olej do smażenia

    przyprawa do ryb

    sól, świeżo zmielony pieprz

    pęczek koperku

    szkl śmietanki 30%

    2 łyżki śmietany 18%

    2 łyżki startego sera np. grana padano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mintaj pieczony ze szparagami w sosie koperkowo-śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, osuszyć i każdy filet przekroić na 2 części. Posypać przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju, ale tylko chwilę aby się później nie rozpadały. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

    Szparagi umyć, osuszyć i odłamać zdrętwiałe końce. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian rybę i szparagi. Śmietany wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu, dodać posiekany koperek i zalać mintaja i warzywa. Danie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 15 minut.

    Gorące danie posypać serem. Podawać z ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryby Szparagi Gotowe sosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować