Mintaj bardzo grecki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Mintaja rozmrozić, skropić sokiem z połowy cytryny, posypać solą i pieprzem.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju.
- Dodać startą na tarce marchewkę, pietruszkę i seler, poddusić dolewając wodę.
- Przyprawić solą i pieprzem.
2.- Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w kostkę cukinię i przecier pomidorowy.
- Gdy warzywa będą miękkie dodać starty na tarce ser, przyprawić tabasco. Odłożyć 1 łyżkę sera.
3.- Jajko, mąkę i majonez rozstrzepać.
- Kostki rybne osuszyć ręcznikiem papierowym, obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju.
- Na każdą kostkę nałożyć kopczyk usmażonych warzyw, posypać pozostałym serem.
Komentarze