Ryba po grecku

  • wyświetlono: 77592 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Pyszna potrawa na Boże Narodzenie.

  • 90min

Składniki

500 g filetów rybnych z mintaja ,
pół selera, 2 marchewki,
1 pietruszka,
1 cebula,
koncentrat pomidorowy, 150 gram
oliwa z oliwek,
natka pietruszki,
sok z połowy cytryny,
mąka,
sól, pieprz,
cukier,1 łyżka
liście laurowe, 3
ziele angielskie 3

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • Ryba po grecku1. 1-Filety obtoczyłam w mące i podsmażyłam na patelni. 2- Polewamy rybę sokiem z cytryny. 3-Warzywa obrałam, umyłam i z tarłam na tarce na grubo. 4-Cebulę pokroiłam na drobno i zeszkliłam ją na patelni. 5-Następnie wrzuciłam na patelnię starte warzywa, około dziesięciu łyżeczek koncentratu pomidorowego, liść laurowy, ziele angielskie, sól pieprz i cukier. 6-Do wszystkiego dolałam odrobinę wody i dusiłam przez około 30 minut. 7-W salaterce układałam warstwami rybę i sos z warzywami i dodałam soku z cytryny. 8- Rybę po grecku udekorowałam natką :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybaświętaRyba po grecku

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku

Dodane przez: MałaMi

Ryba po grecku

Ryba po grecku to danie nie tylko...

ryba po grecku

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Ryba po grecku

Obowiązkowa pozycja Świąteczna...

Ryba po grecku

Dodane przez: klaudia0318

Ryba po grecku

Coraz bliżej święta,coraz bliżej...

ryba (nie) po grecku

Dodane przez: ginger

Ryba (nie) po grecku

Inna wersja „Ryby po grecku“, odbiega...

Ryba po grecku

Dodane przez: krys1a

Ryba po grecku

Ryba po grecku nieodłącznie kojarzy...

Ryba po grecku

Dodane przez: ewaeu

Ryba po grecku

Smacznie i zdrowo , polecam.