500 g filetów rybnych z mintaja ,
pół selera, 2 marchewki,
1 pietruszka,
1 cebula,
koncentrat pomidorowy, 150 gram
oliwa z oliwek,
natka pietruszki,
sok z połowy cytryny,
mąka,
sól, pieprz,
cukier,1 łyżka
liście laurowe, 3
ziele angielskie 3
Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1-Filety obtoczyłam w mące i podsmażyłam na patelni. 2- Polewamy rybę sokiem z cytryny. 3-Warzywa obrałam, umyłam i z tarłam na tarce na grubo. 4-Cebulę pokroiłam na drobno i zeszkliłam ją na patelni. 5-Następnie wrzuciłam na patelnię starte warzywa, około dziesięciu łyżeczek koncentratu pomidorowego, liść laurowy, ziele angielskie, sól pieprz i cukier. 6-Do wszystkiego dolałam odrobinę wody i dusiłam przez około 30 minut. 7-W salaterce układałam warstwami rybę i sos z warzywami i dodałam soku z cytryny. 8- Rybę po grecku udekorowałam natką :)
Komentarze