Mieszanka dziadzia Kazia

4.49 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

W Wielkanoc robiła ją moja babcia, a potem tata. Przepis mam od niego. Teraz za tą mieszanką przepadają moje dzieci.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 15 dag kiełbasy dębowej
    ● 25 dag golonki pieczonej
    ● 10 jajek
    ● sól, pieprz
    ● 50 dag szynki konserwowej
    ● 5 dag startego chrzanu
    ● 1/2 słoika musztardy
    ● 2 łyżki octu
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Golonka Przystawki Szynki

Mieszanka dziadzia kazia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Wędliny i jajka kroimy w dużą kostkę.
  • 2. Chrzan mieszamy z musztardą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy z jajkami i wędliną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Golonki Kiełbasa Musztarda Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować