Mielone z porem w paprykowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo soczyste mielone z dodatkiem sporej pora jest wyraziste w smaku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gramów mielonego mięsa wieprzowego,
    1 por
    1 jajko,
    sól i pieprz,
    papryka słodka,
    majeranek
    4 ząbki czosnku.
    Olej lub smalec do smażenia.
    Panierka:
    Bułka tarta paprykowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z porem w paprykowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone 1. Do miski wkładamy mięso, jajko , przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojonego pora. Całość dokładnie wyrabiamy, jeśli mięso będzie mocno zbite dolej trochę wody,aby było luźniejsze. Na koniec dopraw jeszcze dopraw do smaku solą.
  • mięso 2. Z porcji mięsa toczymy spore kulki.
  • panierka 3. Obtaczamy je w paprykowej bułce tartej. Jeśli nie masz takiej gotowej to można również do zwykłej bułki tartej dodać słodką paprykę w proszku.
  • Mięsko 4. Gotowe klopsy mielone włóż na 15 minut do lodówki przed smażeniem.
  • mięso 5. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Panierka Por Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować