KARKÓWKA W MARYNACIE PAPRYKOWEJ Z PATELNI GRILLOWEJ

4.43 (155 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Soczyste mięso gotowe w 20 minut.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    4 plastry karkówki.

    Marynata:
    2 łyżki oleju,
    łyżeczka czosnku suszonego Cykoria,
    łyżeczka soli,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    łyżeczka ostrej papryki,
    2 łyżeczki majeranku.
Wystaw ocenę:

4.43 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w marynacie paprykowej z patelni grillowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszam. dokładnie nacieram mięso i odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).
    Mięso smażę na rozgrzanej patelni grillowej po około 5-6 minut z każdej strony na średnim ogniu, następnie jeszcze po 1-2 minuty na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować