Łosoś w paprykowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki oczyścić i drobno pokroić. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Do miseczki przełożyć tartą bułkę, pokrojoną paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać z roztopionym masłem i sporą szczyptą soli i pieprzu. Panierkę wstawić na chwilę do lodówki.
2.Filety z łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie każdy skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem. Na każdy nałożyć panierkę paprykową. Następnie przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem lub do naczynia żaroodpornego i piec ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni.
Porady
Zamiast masła, jeśli akurat nie mamy, możemy dodać do panierki olej.
Komentarze