Łosoś w paprykowej panierce

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetnie smakuje z ryżem oraz mizerią z ogórków i koperku.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z łososia
    1/2 szkl. bułki tartej
    1/2 strąka czerwonej papryki
    1/2 strąka zielonej papryki
    1/2 pęczka natki pietruszki
    3 łyżki roztopionego masła
    sól, pieprz do smaku
    sok z cytryny do skropienia łososia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś w paprykowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś w paprykowej panierce 1. Papryki oczyścić i drobno pokroić. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Do miseczki przełożyć tartą bułkę, pokrojoną paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać z roztopionym masłem i sporą szczyptą soli i pieprzu. Panierkę wstawić na chwilę do lodówki.
  • Łosoś w paprykowej panierce 2. Filety z łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie każdy skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem. Na każdy nałożyć panierkę paprykową. Następnie przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem lub do naczynia żaroodpornego i piec ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni.

Porady

Zamiast masła, jeśli akurat nie mamy, możemy dodać do panierki olej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować