Mielone kotlety nadziane serem

0 (0 ocen)

Inny sposób na tradycyjnego mielonego. Pyszne z wypływającym serem.

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego dowolnego (u mnie wieprzowe)
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    pieprz
    sól
    czerstwa bułka
    bułka tarta 100 - 150g sera żółtego w kawałku (u mnie gouda)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Mielone kotlety nadziane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone nadziane serem 1. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Ser pokroić na kawałki ale takie by bez problemu można było owinąć mięsem. W misce wymieszać mięso, jajko, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i odciśniętą bułkę, dodać 2-3 łyżki bułki tartej i dobrze wyrobić. W razie potrzeby dosypać bułki, jeżeli mięso będzie zbyt rzadkie. Wyrobione mięso nabierać kawałkami na dłoń i owijać nim cząstki sera tak by był schowany, obtoczyć w bułce tartej.
  • Mielone nadziane serem 2. Gotowe kotlety smażyć na oleju na ciemno złoty kolor. Osuszyć papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować