Dla tych którym znudził się tradycyjny kotlet mielony;odrobina urozmaicenia:wystarczy dodać nadzienie np serowo-porowe i zwykły kotlet zamienia swoje oblicze w wykwintny obiad .polecam
60 min
Składniki:
Składniki dla ok 4 osób:
mięso mielone ok 40-50 dag
1 cebula
przyprawa kucharek lub do mięs
pieprz
natka pietruszki
1 jajko
bułka tarta do panierowania
Nadzienie:
Nadziane kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przyprawić,dodać jajko,posiekaną cebulę i natkę.Wymieszać do połączenia składników .Pora pokroić w półplasterki ,sprzyć gorącą wodą na sitku,lekko posolić.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Mięso porcjować na placki,na środek nakładać pora i ser,formować kotlety lekko spłaszczając.Smażyć z obydwu stron.
Komentarze