Nadziane mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy do mięsa mielonego, które wkładamy do miski.
2.Bułkę moczymy w mleku, następnie odsączamy, wyciskamy nadmiar mleka i dodajemy do mięsa.
3.Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodajemy 1 jajko. Całość dokładnie mieszamy.
4.Szynkę oraz ser kroimy w paski. Następnie z mięsa robimy niewielkie kulki, rozpłaszczamy je, w środek kładziemy ser i szynkę, następnie zawijamy mięso tak, aby szynka i ser nie wychodziły na zewnątrz. Gotowe mięso panierujemy w bułce tartej.
5.Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smażymy dokładnie z każdej strony.
Komentarze