Meksykański "bigos"

4.51 (184 ocen)

  • 30 min

Danie jest słodko-pikantne, idealnie rozgrzewające:) Przepis znalazłam w starym zeszycie mojej Mamy.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 laski kiełbasy podwawelskiej
    Puszka kukurydzy
    Puszka czerwonej fasoli
    Puszka ananasa
    Przecier pomidorowy (dałam pomidory krojone w puszce)
    Cebula
    Przyprawy (sos chilli, pieprz, papryka mielona, zioła prowansalskie, bazylia)
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Meksykański "bigos" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i cebulę kroimy, podsmażamy. Dodajemy pokrojonego ananasa,odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku, dodajemy pomidory. Gotujemy ok. 10 minut.

Porady

Danie podajemy z chlebem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Fasola Kiełbasa Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować