Pikantny krem marchewkowo-pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pikantna, z nutą słodyczy, rozgrzewająca... jednym słowem: wspaniała:)

  • 60 min

Składniki:

  • Litr wody
    1,5 kilograma marchewki
    Pietruszka
    Ziemniak
    Cebula
    3 pomarańcze
    Kawałek imbiru (ok. 5 cm)
    Przyprawy (pieprz, sól, szczypta gałki muszkatołowej)

Pikantny krem marchewkowo-pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, pietruszkę, cebulę i ziemniaka obieramy, kroimy, gotujemy do miękkości.
    Imbir obieramy, kroimy, dodajemy do warzyw i chwilę gotujemy.
    Z owoców wyciskamy sok.
    Warzywa blendujemy, wlewamy sok, mieszamy, chwilę zupę podgrzewamy i doprawiamy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy