Przepisami wymieniamy się w pracy. Dostałam go od koleżanki i od razu wypróbowałam. Teraz gości na moim stole przy każdej okazji jak np.: urodziny, imieniny, Sylwester. POLECAM!
30 min
Składniki:
- 80 dag pieczarek
- 4 cebule
- słoik korniszonów
- 3 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 kg kiełbasy śląskiej
- 3 lub 4 czewone papryki
- 2 słoiki koncentratu pomidorowego
- 1 mały keczup
- pieprz i sól do smaku
Bigos meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki pokroić, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojone w kostkę cebule, podsmażyć, aż się zeszkli, do tego dodać pokrojone w kostkę kiełbasę, paprykę i korniszony. Na końcu dorzucić fasolę, keczup, koncentrat i przyprawy. Dusić wszystko na małym ogniu, aż do miękkości.
Komentarze