Bigos meksykański

4.49 (168 ocen)

  • 30 min

Przepisami wymieniamy się w pracy. Dostałam go od koleżanki i od razu wypróbowałam. Teraz gości na moim stole przy każdej okazji jak np.: urodziny, imieniny, Sylwester. POLECAM!

  • 30 min

Składniki:


  • - 80 dag pieczarek
    - 4 cebule
    - słoik korniszonów
    - 3 puszki czerwonej fasoli
    - 1/2 kg kiełbasy śląskiej
    - 3 lub 4 czewone papryki
    - 2 słoiki koncentratu pomidorowego
    - 1 mały keczup
    - pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojone w kostkę cebule, podsmażyć, aż się zeszkli, do tego dodać pokrojone w kostkę kiełbasę, paprykę i korniszony. Na końcu dorzucić fasolę, keczup, koncentrat i przyprawy. Dusić wszystko na małym ogniu, aż do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować