Mazurek z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPÓD
Wszystkie podane składniki przełożyć do miski.
Dokładnie zagnieść jednolite ciasto.
Blaszkę o wymiarach 20 cm/ 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Dno i nisko boki wylepić ciastem.
Spód nakłuć widelcem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 40 - 50 minut w 180 st C.
Po upieczeniu ostudzić.
MASA
Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu w 750 ml mleka.
Od razu po zdjęciu z ognia wierzch przykryć folią spożywczą.
Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Miękkie masło utrzeć na puch.
Cały czas ubijając dodawać po łyżce budyniu.
Masę wyłożyć na wcześniej upieczony spód.
Wyrównać.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Udekorować ziarenkami granatu i jajeczkami cukrowymi.
Przechowywać w lodówce.
Komentarze