Mazurek z kokosem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

nie za słodki, pyszny

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • SPÓD

    250 gram mąki pszennej
    130 gram masła
    50 gram cukru pudru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    2 żółtka

    MASA

    3 budynie śmietankowe z cukrem
    750 ml mleka
    200 gram masła

    DEKORACJA

    50 gram wiórek kokosowych
    kilka ziarenek granatu
    kilka cukrowych jajeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek

Mazurek z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPÓD

    Wszystkie podane składniki przełożyć do miski.
    Dokładnie zagnieść jednolite ciasto.
    Blaszkę o wymiarach 20 cm/ 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Dno i nisko boki wylepić ciastem.
    Spód nakłuć widelcem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Piec 40 - 50 minut w 180 st C.
    Po upieczeniu ostudzić.

    MASA

    Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu w 750 ml mleka.
    Od razu po zdjęciu z ognia wierzch przykryć folią spożywczą.
    Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
    Miękkie masło utrzeć na puch.
    Cały czas ubijając dodawać po łyżce budyniu.
    Masę wyłożyć na wcześniej upieczony spód.
    Wyrównać.
    Posypać wiórkami kokosowymi.
    Udekorować ziarenkami granatu i jajeczkami cukrowymi.
    Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować