Marmolada pomidorowo pomarańczowa

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do smażonych mięs, kiełbasek, jest tak pyszna,że można ją jeść łyżkami:)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,90 kg dojrzałych, mięsistych pomidorów
    2 duże pomarańcze
    1 duża cytryna
    ¾ kg cukru
    4 łyżki likieru pomarańczowego lub Ginu Lubuskiego
    Po 1 łyżeczce: mielonego cynamonu,
    mielonego imbiru / starłam świeży/
    i mielonego ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Powidła Sosy

Marmolada pomidorowo pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marmolada pomidorowo pomarańczowa 1. Z pomarańczy zetrzeć skórkę a miąższ rozdrobnić, odrzucając białe włókna i osłonki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pozbawić nasion. Następnie pokroić miąższ i wrzucić do rondla.
    Dusić bez przykrycia, około 60 minut, aby maksymalnie odparować powstały płyn.
    Następnie dodać pomarańcze i cukier, znów dusić bez przykrycia około 60 minut.
    Pod koniec dodać alkohol, sok z cytryny, oraz imbir, cynamon i ziele.
    Chwilę poddusić i przełożyć do słoików. Pasteryzować około 15 minut.
    Studzić odwrócone do góry dnem. Wyszło 3 słoiki 0,5 litrowe i 1 słoiczek 250 ml.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Śliwki Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować