Marchwiak

4.49 (171 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała czytelniczka "Prześlij Przepis"

  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka: 1.5 kilograma
    - mąka: 60 dekagramów
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia (płaskie): 2 łyżeczki
    - margaryna: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marchwiak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce
    o małych oczkach. Mocno
    odciskamy sok. Wytłoczyny
    mieszamy z cukrem.
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem
    do pieczenia, następnie
    siekamy z margaryną. Dodajemy
    marchewkę. Zagniatamy
    ciasto. W razie potrzeby
    dodajemy mąki lub dolewamy
    soku z marchewki.
  • 3. Ciasto przekładamy na wyłożoną
    papierem do pieczenia
    blachę o wymiarach
    14x32 cm. Wygładzamy
    wierzch. Pieczemy ok. 45 minut
    w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Marchwiak

To może cię zainteresować