Malinowo dyniowa owsianka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Owsianka z puree dyniowym, mango, malinami i gruszką. Zrobiłam ją na mleku migdałowym, ale można wykorzystać każde inne mleko roślinne lub zwierzęce. Polecam też taką owsiankę do pracy na wynos.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g płatków owsianych malinowych

    2 łyżki puree dyniowe

    1/4 mango

    350 ml mleczka migdałowego

    1/2 szklanka malin

    3 łyżki migdałów

    1 gruszka

    olej kokosowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka

Malinowo dyniowa owsianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie ugotowałam wcześniej. Do garnka wsypuję płatki, wlewam mleko migdałowe i gotuję na wolnym ogniu dwie minuty. Dodaję puree z dyni i połowę puree z mango. Maliny miksuję blenderem. Przekładam do miski, dodaję owsiankę. Gruszkę kroję na pół, wydrążam środek i przesmażam na oleju. Układam na owsiance, wypełniam ją pokrojonym mango, orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Dynia Otęby owsiane Mango Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować