Makaron sojowy z warzywami i krewetkami

4.48 (161 ocen)

Danie z kuchni chińskiej po mojemu. Danie jest smaczne i raczej łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 100 g makaronu sojowego
    1 papryczka czerwona
    1 papryka żółta
    1 szkl posiekanej kapusty pekińskiej
    1 cm imbiru
    4-5 szt pieczarek
    1 puszka bambusa (225 g )
    1 spora marchew
    1 łyżka sosu sojowego
    250 g krewetek koktajlowych ( u mnie mrożone)
    4 łyżki sezamu
    1 mały por ( biała część)
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron sojowy z warzywami i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu
  • 2. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych a nastęnie pokrój w cieniutkie paski
  • 3. Marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pieczarki i pora pokrój w cienkie pół plasterki
  • 4. Bambus odsącz z zalewy. Imbir obierz za pomocą łyżeczki a następnie drobno posiekaj
  • 5. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Dodaj pora i pieczarki smaż od czasu do czasu mieszając 10 min. Dodaj marchew,kapustę, papryki oraz bambus, sos sojowy, wymieszaj. Smaż kolejne 15-20 min
  • 6. Krewetki gotuj we wrzątku ok 5 min .
  • 7. Do warzyw dodaj krewetki , makaron oraz sezam. Wymeiszaj. Przełóż na miseczki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować