Makaron z mascarpone i krewetkami

4.47 (165 ocen)

Przepis pochodzi od znajomej Greczynki.

Składniki:

  • Pół opakowania ciemnego makaronu np. świderki • Słoik suszonych pomidorów • Opakowanie krewetek • 250 g serka mascarpone • cebula • 2 ząbki czosnku • sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mascarpone i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na 2 łyżkach oleju z suszonych pomidorów podsmażyć cebulę i czosnek, dodać pomidory pokrojone w paski, krewetki i na końcu ser mascarpone, energicznie zamieszać, doprawić do smaku. Podawać na makaronie od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron Mascarpone Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować