Makaron ryżowy z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dziś przepis na prosty i szybki obiad. Makaron ryżowy z warzywami w sosie sojowym z imbirem. Danie niezwykle barwne i smaczne! Polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦300 g kapusty pekińskiej poszatkowanej
    ◦3 ząbki czosnku
    ◦1 łyżka świeżego tartego imbiru
    ◦120 g pieczarek
    ◦100 g pędów bambusa
    ◦200 g selera naciowego
    ◦80 g miniaturowej kukurydzy (może być marynowana)
    ◦1-2 czerwone papryki
    ◦60 g kiełków fasoli
    ◦1 marchewka
    ◦4 łyżki sosu sojowego
    ◦1 łyżka ziaren sezamu
    ◦50 g makaronu ryżowego
    ◦1 łyżka oleju
    ◦pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ryżowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir, podsmażamy. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojone w plasterki pieczarki i selera naciowego. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki. Pędy bambusa i kiełki fasoli oraz mini kukurydzę płuczemy i odsączamy na sitku, również dodajemy do kapusty. Na koniec dodajemy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Dusimy warzywa kilka minut. Makaron ryżowy przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu i dodajemy do warzyw. Wlewamy sos sojowy i posypujemy sezamem. Podgrzewamy ok. 2 minut i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować