Maczka grzybowa

3.5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nasze Babcie robiły ją bardzo często.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Grzyby suszone 30 dag
    Czosnek 1 główka
    Mąka pszenna 2-3 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
    Kostka rosołowa 1 szt.
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Maczka grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Grzyby odsączyć, drobno pokroić i włożyć ponownie do wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać kostkę rosołową, posiekany czosnek, chwilę gotować. Mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić sos, po czym chwilę zagotować. Nie podprawiać śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować