Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

4.5 (189 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dietetyczne nie znaczy nudne

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kawałki łososia ze skórą
    1 brokuł
    250 g szpinaku
    3 ząbki czosnku
    przyprawa do ryb
    sól, pieprz
    sos:
    1 jogurt naturalny
    2-3 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanego koperku
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos jogurtowy

Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć, osuszyć, posypać przyprawą do ryb, ułożyć w naczyniu do gotowania na parze. Brokuła podzielić na różyczki, ułożyć na rybie. Gotować na parze około 20 minut.
  • 2. Szpinak opłukać i wrzucić na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy zwiędnie i lekko odparuje doprawić do smaku. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem, doprawić do smaku. Rybę podawać ze szpinakiem, warzywami i sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować