Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

  • wyświetlono: 834 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dietetyczne nie znaczy nudne

DSC_0795
  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 kawałki łososia ze skórą
1 brokuł
250 g szpinaku
3 ząbki czosnku
przyprawa do ryb
sól, pieprz
sos:
1 jogurt naturalny
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego koperku
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

  • 1. Łososia umyć, osuszyć, posypać przyprawą do ryb, ułożyć w naczyniu do gotowania na parze. Brokuła podzielić na różyczki, ułożyć na rybie. Gotować na parze około 20 minut.
  • 2. Szpinak opłukać i wrzucić na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy zwiędnie i lekko odparuje doprawić do smaku. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem, doprawić do smaku. Rybę podawać ze szpinakiem, warzywami i sosem. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośGotowanie na parzedietetycznesos jogurtowyna parzebez tłuszczulekki obiadwarzywa na parzeduszony szpinakfit kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Łosoś na parze

Dodane przez: 2milutka

Łosoś norweski na parze z sałatką

Przepyszna potrawa wyczarowana...

schab na parze z warzywami

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab na parze z warzywami

Nie tylko warzywa gotuję na parze....

image-0en79nn

Dodane przez: majka190382

FILET DROBIOWY NA PARZE Z WARZYWAMI

Danie szybkie do przygotowania,...

image-1j2bq3r

Dodane przez: OktawiaG

Ryba na parze z warzywami

nie jestem smakoszem ryb, jednakże...

KOTLET Z PIERSI Z WARZYWAMI NA PARZE...

Dodane przez: ziutula

KOTLET Z PIERSI Z WARZYWAMI NA PARZE...

obiad jest syty i smaczny............SMACZNEGO!!!

Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.

Dodane przez: AnnaCh

Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.

Pstrąg z warzywami przyrządzany...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE