Łosoś na parze z salsą paprykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Skropić sokiem z limonki oraz posypać solą do smaku.
Na wierzchu ułożyć gałązki opłukanego i osuszonego koperku.
Łososia ułożyć na sitku i wstawić na garnek z gotująca się wodą.
Przykryć.
Parować 20 minut.
SALSA
Papryki opłukać i osuszyć.
Usunąć gniazda nasienne i miąższ pokroić w drobną kostkę.
Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.
Papryczkę chilli opłukać, osuszyć i pokroić w drobne kawałki.
Papryki razem z koperkiem przełożyć do miski.
Dodać oliwę z oliwek, ocet i cukier.
Dokładnie razem wymieszać.
Odstawić na 15 minut.
Łososia podawać z salsą paprykową i z ugotowanym ryżem.
Komentarze