Łosoś z warzywami na parze

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

Łosoś upieczony w piekarniku z funkcja grilla z warzywami gotowanymi na parze

  • 30 min

Składniki:

  • - Dwa filety z lososia
    - ziemniaki
    - marchwka
    - brokuly
    - fasolka szparagowa
    - oliwa z oliwek
    - cytryna
    - przyprawa do ziemniakow
    - koperek
    - warzywko
    - lyzka maselka
    - pieprz
    - sol
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z warzywami na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z lososia marynujemy w lyzce oliwy i soku z polowki cytryny z koperkiem, sola, pieprzem i odrobina warywka. Tak zamyrynowany losos najlepiej jak postoi w marynacie okolo 30-60 minut przed wlozeniem go na grilla.
  • 2. Filety ukladam na folii aluminiowej i wkladam na grilla na okolo 25-30minut na sredni poziom gazu.
  • 3. Warzywa ; ziemniaki marynuje w przyprawie do ziemniakow okolo kilku minut, nastepnie z marchewka, brokulami i fasolka szparagowa umieszczam w urzadzeniu na pare i gotuje okolo 30 minut.
  • 4. Upieczonego Lososia skrapiam cytryna i daje maselko. Wszystko wykladam na talerz. Smacznego ;-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować