Letnia sałatka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta sałatka, która powstała z tego co znalazłam w ogródku i lodówce

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    150 g fasolki szparagowej
    1/2 opakowania serka typu feta
    1 czerwony pomidor
    1 żółty pomidor
    1 czarny pomidor
    1 niewielka cebula
    szczypta ulubionej mieszanki ziół
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Letnia sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Pomidory można sparzyć i obrać. Fasolkę pokroić w mniej więcej centymetrowe kawałki. Pomidory i jajka pokroić w grubą kostkę. Fetę pokroić w mniejszą kostkę. Cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić mieszanką ziół. Nie ma potrzeby dodawania soli, gdyż ser jest słony. Sałatką odstawić, by się "przegryzła".

Porady

Można użyć tylko jednego koloru pomidora. Zamiast 3 różnych 3 czerwone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Jajka Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować