REKLAMA

Letnia sałatka ze szparagami

wyświetlono: 66 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Sałatką do zrobienia w 10 minut. Zdrowo, lekko i kolorowo. Sezonowe warzywa i owoce królują. Rzodkiewka z ogródka najlepsza bo mega ostra.

opublikowany: 04.04.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mix sałaty i szpinaku

    1/2 pęczka białych szparagów

    7 truskawek

    10 oliwek zielonych

    7 rzodkiewek

    100 g łososia wędzonego

    10 pomidorków koktajlowych

    bazylia świeża

    sos vinaigrette

    100 g kulek mozzarelli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę i szpinak umyty układam na talerzu. Dodaję łososia wędzonego, pokrojone pomidorki, rzodkiewkę, truskawki. Szparagi obieram, kroję na kawałki. Gotuję w osolonej wodzie ze szczyptą soli i cukru około 5 minut. Szparagi wykładam z wody i studzę. Dodaję do sałatki. Układam oliwki, ser mozzarelle, listki bazylii. Sałatkę polewam sosem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE