owoce leśne np. borówki, jagody, maliny w sumie 1 kg.
galaretka owoce leśne 2 opakowania
Sposób przygotowania przepisu:
Leśna kostka
1.
Do dużej miski wsyp galaretkę i rozpuść w 500 ml. wrzątku.
2.
Żelatynę sporządź w/g przepisu.
Śmietanę ubij na sztywno, małymi porcjami dolewaj mleko ,nie przerywając ubijania, na koniec wlej przestudzoną żelatynę. Masę odstaw.
3.
Owoce przełóż do garnka ,i zacznij podgrzewać ,jak puszczą sok dosyp galaretki, mieszaj i podgrzewaj do momentu aż galaretka się rozpuści, wtedy zdejmij z ognia i postaw w chłodne miejsce.
4.
Dno kwadratowej formy zabezpiecz folia spożywczą .
Wyłóż biszkopty, na biszkopty masę ,wstaw do lodówki ,jak masa całkowicie stężeje, wlej galaretkę ,wstaw do lodówki, po około 30 minutach na galaretkę wyłóż herbatniki, na herbatniki wlej tężejącą masę z owoców ,wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
5.
Przed podaniem udekoruj owocami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze