Leśna kostka

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Leśna kostka zachwyca nie tylko swoim zapachem ale również delikatną masą na bazie mleka skondensowanego.Polecam :)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • masa :

    śmietana kremówka 2 szklanki

    mleko skondensowane słodzone 1 puszka

    żelatyna deserowa 1 opakowanie



    oraz:

    biszkopty okrągłe

    herbatniki czekoladowe

    galaretka owoce leśne 1 sztuka


    góra kostki:

    owoce leśne np. borówki, jagody, maliny w sumie 1 kg.

    galaretka owoce leśne 2 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Leśna kostka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski wsyp galaretkę i rozpuść w 500 ml. wrzątku.
  • 2. Żelatynę sporządź w/g przepisu.
    Śmietanę ubij na sztywno, małymi porcjami dolewaj mleko ,nie przerywając ubijania, na koniec wlej przestudzoną żelatynę. Masę odstaw.
  • 3. Owoce przełóż do garnka ,i zacznij podgrzewać ,jak puszczą sok dosyp galaretki, mieszaj i podgrzewaj do momentu aż galaretka się rozpuści, wtedy zdejmij z ognia i postaw w chłodne miejsce.
  • 4. Dno kwadratowej formy zabezpiecz folia spożywczą .
    Wyłóż biszkopty, na biszkopty masę ,wstaw do lodówki ,jak masa całkowicie stężeje, wlej galaretkę ,wstaw do lodówki, po około 30 minutach na galaretkę wyłóż herbatniki, na herbatniki wlej tężejącą masę z owoców ,wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
  • 5. Przed podaniem udekoruj owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kostka BANKIETOWA

4.47 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

kostka

To może cię zainteresować