Lekko pikantny krem z dyni z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

połączyłam w jednej zupie krewetki z dynią.. i wyszła całkiem przyjemna w smaku zupa

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - ziemniaki duże: 2 sztuki
    - dynia: 200 gramów
    - Ząbki czosnku: 2 sztuki
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - papryczka chilli świeża: 1 sztuka
    - sól, pieprz ( do smaku): 1 szczypta
    - bulion warzywny: 500 mililitrów
    - krewetki koktajlowe: 100 gramów
    - papryka mielona: 0.5 łyżeczki
    - limonka: 0.25 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lekko pikantny krem z dyni z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i dynię obrać, pokroić w kostkę, cebule drobno, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Dodać ziemniaki, smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu, stale mieszając, następnie dodać czosnek i cebulę. Smażyć jeszcze 2 minuty, po czym dodać posiekaną chilli i dynię i smażyć chwilę aż się lekko obrumieni. Wlać bulion, tyle żeby pokrył warzywa. Gotować ok 20 min. Gdy warzywa będą miękkie doprawić curry, solą i pieprzem a następnie zmiksować blenderem na gładki krem.
  • Lekko pikantny krem z dyni z krewetkami 2. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać krewetki, posypać je papryką, pieprzem i skropić limonka, krótko obsmażyć. Pomidora pokroić drobniutko, tak samo natkę. Zupę wlać do miseczek, na wierzch dać po porcji krewetek, łyżkę posiekanych pomidorów i posypać wszystko natką. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować